Çelikalan İlkokulu
Çelikalan Mah. Havza/Samsun
03627320099

VİZYON

Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasa´da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren; Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek üzere okulumuza bağlı her evdeki öğrenci ve velilerin bütün eğitim ve öğretim hizmetlerini kaliteli bir şekilde sunmak,yürütmek, takip ve denetim altında bulundurmak.

MİSYON

Okul öncesi ve ilkokulda eğitimdeki gelişmeleri takip ederek verimlilik ve etkililiğinin artırılmasını sağlamak, Eğitimi toplumun tamamına yaymak, okuma yazma ve okullaşma oranını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak, öğrencileri çağın gereklerine uygun birer fertler olarak yetiştirmektir.

TAM GÜN

BAŞLAMA-08:40 BİTİŞ-14:30

KALORİFERLİ

İLÇEYE 38 KM İLE 118 KM UZAKLIKTADIR.

Yerleşim Yeri Bilgisi

KÖYÜNADININ NEREDEN ALDIĞI: Kurtuluş Savaşı yıllarında düşman askerlerinin çevre yerlere bakarak bu köye giremediğinden ve çevre köylülerin de halkı buraya sığındığı için çelik kadar sağlam özelliğinden hareketle Çelikalan adını almıştır. KÖYÜN NÜFÜSU: Yaklaşık olarak 607 KÖYÜN HANE SAYISI:115 hane KÖYDEKİ GÖÇ DURUMU : Yaklaşık %40’ı İstanbul,Çorlu vb.illere göç etmiştir. KÖYDEKİ OKUR-YAZAR ORANI :Köyün %20’sinin okuma yazması yok,%65’i ilkokul mezunu,%15’lik kısmı ise ilköğretim mezunu.